z myślą o rodzicach i dzieciach

Zaznacz stronę

DLACZEGO PÓŁKOLONIE Z fundacją roro?

• Jesteśmy uważnymi rodzicami i wiemy czego potrzebują dzieci, a nasze działania są bardzo wysoko oceniane przez uczestników – zobacz opinie o nas na FB

• Program półkolonii bazuje na 8 latach doświadczeń działalności Fundacji RoRo i 3 latach działania Pracowni Eksperymentu
  • Współpracujemy z ludźmi, którzy lubią i rozumieją dzieci
  • Zadbamy o równowagę między aktywnością a wypoczynkiem tak, żeby wakacje były wakacjami, a z drugiej strony, żeby dostarczyły wrażeń i odpowiadały na dziecięcą ciekawość świata
  • Oferujemy ciekawy, zróżnicowany program zajęć – warsztaty o różnorodnej tematyce, spotkania z gośćmi, wycieczki, dużo zabaw na świeżym powietrzu, eksperymenty fizyczne i chemiczne
  • Dzieci w przyjaznej i życzliwej atmosferze będą odkrywać, badać, doświadczać, odpoczywać, rozwijać się i nawiązywać nowe znajomości
  • Zapewniamy profesjonalną kadrę wychowawców i kierownika
  • Półkolonie zgłaszane są do Kuratorium Oświaty i realizowane zgodnie z obowiązującymi przepisami
  • Wszyscy uczestnicy objęci są ubezpieczeniem NNW
  • Zadbamy o zdrową dietę Twojego dziecka, oferujemy 3 posiłki dziennie i wodę dostępną przez czas trwania zajęć
  • Zapewnimy ciekawie spędzony czas w godzinach 7:30-17:30
  • Do tej pory w działaniach organizowanych przez Fundację RoRoPracownię Eksperymentu wzięło udział ponad 7000 dzieci

Najważniejsze informacje

• Na półkolonie zapraszamy dzieci w wieku 6-10 lat (rok urodzenia 2008-2012).

• Do wyboru mamy 5 turnusów, każdy trwa 5 dni (poniedziałek-piątek), w godzinach 7:30-17:30.
  • Koszt jednego turnusu to 650 PLN, oferujemy rabat 10% – dla rodzeństw, dla dzieci, które biorą udział w więcej niż jednym turnusie (zniżka na drugi i kolejne turnusy), dla dzieci posiadających Kartę Dużej Rodziny oraz dla uczestników zajęć Pracowni Eksperymentu organizowanych w szkołach w roku 2017/2018. Rabaty nie sumują się.
  • Zajęcia odbywają się na Mokotowie, w Szkole Podstawowej nr 271, położonej w otoczeniu zieleni, oddalonej od ulicy, niedaleko Galerii Mokotów.
  • Pod opieką jednego prowadzącego może znajdować się maksymalnie 12 dzieci.
  • Istnieje możliwość udziału dziecka w kilku turnusach.
  • Dzieci mają zapewnione całodzienne wyżywienie oraz wodę dostępną przez cały czas.
  • Współpracuje z nami ściśle Pracownia Eksperymentu, która od kilku lat prowadzi fascynujące doświadczenia, a w jej zajęciach wzięło do tej pory udział ponad 1000 dzieci.